Copiii de 12-15 ani pot fi vaccinați cu Pfizer în Europa

In Stiri din sanatate de ultima ora

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state ale Uniunii Europene.

Vaccinul este ”bine tolerat” de tineri şi nu există ”îngrijorări majore” referitoare la eventuale efecte secundare, a declarat cu prilejul unei conferinţe de presă Marco Cavaleri, responsabil de strategia de vaccinare din cadrul EMA.

Germania şi-a anunţat joi intenţia de a permite, începând cu 7 iunie, vaccinarea împotriva COVID-19 a minorilor cu vârsta peste 12 ani, sub rezerva aprobării autorităţii de reglementare europene.

Vaccinul este deja utilizat pe scară largă pentru tranşa aceasta de vârstă în Statele Unite şi Canada.

Statele membre UE decid dacă și când vaccinează

”Aşa cum era prevăzut, comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA a autorizat astăzi utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru adolescenţi de la 12 la 15 ani”, a declarat Marco Cavaleri, responsabil cu strategia vaccinală a EMA, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Citeste si aceasta stire:  Efectele adverse ale vaccinului anti-COVID: febra usoara si frisoane

EMA, cu sediul la Amsterdam, a lansat la începutul lunii mai o evaluare accelerată a datelor transmise de dezvoltatorii vaccinului în vederea autorizării pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după cererea de autorizare depusă la sfârşitul lui aprilie de gigantul farmaceutic american Pfizer şi laboratoarele germane BioNTech pentru această grupă de vârstă în Uniunea Europeană.

Cele două companii şi-au fundamentat cererea pe datele unui studiu clinic de Fază 3, publicat la sfârşitul lui martie, care arată ”o eficacitate de 100%” a vaccinului în această tranşă de vârstă, fiind totodată ”bine tolerat în general”.

Cancelarul Angela Merkel a declarat joi că adolescenţii germani vor putea solicita o programare pentru a se vaccina începând din 7 iunie, când se va încheia etapa care acordă prioritate vârstnicilor, persoanelor cu boli cronice sau angajaţilor din domenii esenţiale.

Compania de biotehnologie americană Moderna a anunţat săptămâna aceasta că vaccinul său, utilizând aceeaşi tehnologie ARN ca şi cel produs de Pfizer/BioNTec, este ”foarte eficient” la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, potrivit rezultatelor complete ale testelor clinice.

Citeste si aceasta stire:  Frauda masiva in sistemul de sanatate din SUA: teste genetice de cancer inutile

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro