Studiu Oxford: vaccinatii au aceeasi incarcatura virala ca si nevaccinatii

In Stiri din sanatate de ultima ora

Un studiu public, realizat in Marea Britanie de Universitatea Oxford, arata ca protectia anti-COVID, varianta Delta, oferita de Pfizer si Astra Zeneca scade un termen de trei luni. De asemenea, s-a stabilit ca cei dublu vaccinati Pfizer-BioNTech sau AstraZeneca reprezinta un risc mai mare pentru cei din jur, comparativ cu ce se credea initial.

Studiul  se bazeaza pe peste trei milioane de teste nazale si faringiene, recoltate in toata Marea Britanie.

Incarcatura virala, se pare, la fel de mare si la vaccinati si la nevaccinati

Studiul atrage atentia ca, varianta Delta fiind mai contagioasa, vaccinatii cu schema completa care se imbolnavesc de COVID, au tendinta de a avea o incarcatura virala similara cu cea a nevaccinatilor infectati.

Scaderea protectiei

Cercetatorii afirma ca la 90 de zile de la a doua doza, in cazul Pfizer protectia impotriva bolii scade de la 85 la 75 la suta. In cazul Astrazeneca, scade de la 68 la 61 la suta. Scaderea eficientei e mai pronuntata in cazul pacientilor de peste 35 de ani.

Citeste si aceasta stire:  Semnele unei circulatii venoase deficitare

“Ambele vaccinuri ofera protectie foarte buna impotriva Delta” – declara, totusi, Sarah Walker, co-autoare a studiului Oxford.  Autorii studiului evita sa faca estimari legate de cat va mai scadea, in timp, protectia oferita de cele doua vaccinuri.

Koen Pouwels, si el co-autor al studiului Oxford, e de parere ca imunitatea colectiva a devenit mai greu de atins. S-a ajuns la aceasta concluzie vazand incarcatura virala la nevaccinati. “Vaccinurile sunt probabil optime la a preveni o forma grava a bolii, dar mai putin eficiente la a impiedica transmiterea virusului” – apreciaza Pouwels.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro