Topul zilelor libere in Europa

In Stiri de ultima ora din lifestyle
zl-newsin

Fiecare tara are anumite zile pe an in care angajatii primesc liber de la serviciu cu ocazia zilelor de sarbatoare legale. Numarul acestora si datele calendaristice difera de la tara la tara, in functie de religie si de importanta istorica sau sociala a anumitor zile. De aceea, in Europa exista tari cu un numar mai mic de zile libere legale pe an, si altele cu un numar mai mare. Romania se afla printre tarile cu cele mai multe sarbatori legale din timpul unui an, angajatii romani avand, la momentul actual, 15 zile in fiecare an in care nu trebuie sa mearga la serviciu.

Pana anul trecut, romanii dispuneau anual de 14 zile declarate libere legal, insa numarul acestora a crescut la 15 dupa ce Vinerea Mare, adica vinerea dinaintea Pastelui, a fost declarata si ea sarbatoare legala. Aceasta sarbatoare este una foarte importanta pentru crestinii ortodocsi, care asteapta cu nerabdare in fiecare an ora exacta la care Lumina se aprinde.

Citeste si aceasta stire:  Vine frigul? Iată 8 activități plăcute de făcut în casă!

Cele mai multe zile libere din Europa le are Rusia, in care angajatii au 16 zile pe an in care nu lucreaza. In aceasta tara, salariatii nu au cu ocazia Anului Nou doar 2 zile libere, ca in Romania, ci 5, in intervalul 1-5 ianuarie. De asemenea, aici este libera si ziua de 8 martie, Ziua Internationala a Femeii.

Pe locul doi in Europa la numarul de zile libere se afla Bulgaria, Slovacia, Suedia si Romania, fiecare avand cate 15 sarbatori legale pe an. Fiecare din acestea are, insa, si zile libere diferite, in afara celor obisnuite. Bulgarii, de exemplu, au liber pe 3 martie si pe 24 mai, slovacii celebreaza pe 8 mai sfarsitul celui de Al doilea razboi mondial, in timp ce suedezii au liber si in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie.

Pe locul al treilea in topul tarilor cu cel mai mare numar de zile libere din Europa se afla Ucraina. Slovenia si Croatia, fiecare cu cate 14 zile libere anual.

Citeste si aceasta stire:  Ce schimbari ne asteapta incepand de astazi - Horoscopul lunii MAI

Topul este completat de tarile care au cate 13 zile de sarbatori legale anual, numarul acestor tari fiind numeros: Portugalia, Polonia, Republica Moldova, Grecia, Finlanda, Cehia si Austria fac parte din aceasta categorie.

La polul opus, se afla tarile cu cel mai mic numar de zile libere pe an pentru angajati. In Bosnia si Hertegovina, salariatii au doar cate 7 zile libere anual, iar in Marea Britanie si Elvetia, doar cate 8 zile. Putin mai generosi cu zilele libere sunt cei din Belarus si cei din Germania, in aceste state angajatii beneficiind de cate 9 zile de sarbatori legale pe an.

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro