Topul zilelor libere in Europa

In Stiri de ultima ora din lifestyle
zl-newsin

Fiecare tara are anumite zile pe an in care angajatii primesc liber de la serviciu cu ocazia zilelor de sarbatoare legale. Numarul acestora si datele calendaristice difera de la tara la tara, in functie de religie si de importanta istorica sau sociala a anumitor zile. De aceea, in Europa exista tari cu un numar mai mic de zile libere legale pe an, si altele cu un numar mai mare. Romania se afla printre tarile cu cele mai multe sarbatori legale din timpul unui an, angajatii romani avand, la momentul actual, 15 zile in fiecare an in care nu trebuie sa mearga la serviciu.

Pana anul trecut, romanii dispuneau anual de 14 zile declarate libere legal, insa numarul acestora a crescut la 15 dupa ce Vinerea Mare, adica vinerea dinaintea Pastelui, a fost declarata si ea sarbatoare legala. Aceasta sarbatoare este una foarte importanta pentru crestinii ortodocsi, care asteapta cu nerabdare in fiecare an ora exacta la care Lumina se aprinde.

Citeste si aceasta stire:  Britanicii care tremură de frig au fost sfătuiți să-și ia pisicile în brațe

Cele mai multe zile libere din Europa le are Rusia, in care angajatii au 16 zile pe an in care nu lucreaza. In aceasta tara, salariatii nu au cu ocazia Anului Nou doar 2 zile libere, ca in Romania, ci 5, in intervalul 1-5 ianuarie. De asemenea, aici este libera si ziua de 8 martie, Ziua Internationala a Femeii.

Pe locul doi in Europa la numarul de zile libere se afla Bulgaria, Slovacia, Suedia si Romania, fiecare avand cate 15 sarbatori legale pe an. Fiecare din acestea are, insa, si zile libere diferite, in afara celor obisnuite. Bulgarii, de exemplu, au liber pe 3 martie si pe 24 mai, slovacii celebreaza pe 8 mai sfarsitul celui de Al doilea razboi mondial, in timp ce suedezii au liber si in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie.

Pe locul al treilea in topul tarilor cu cel mai mare numar de zile libere din Europa se afla Ucraina. Slovenia si Croatia, fiecare cu cate 14 zile libere anual.

Citeste si aceasta stire:  6 iulie, ziua in care oamenii se saruta cel mai mult

Topul este completat de tarile care au cate 13 zile de sarbatori legale anual, numarul acestor tari fiind numeros: Portugalia, Polonia, Republica Moldova, Grecia, Finlanda, Cehia si Austria fac parte din aceasta categorie.

La polul opus, se afla tarile cu cel mai mic numar de zile libere pe an pentru angajati. In Bosnia si Hertegovina, salariatii au doar cate 7 zile libere anual, iar in Marea Britanie si Elvetia, doar cate 8 zile. Putin mai generosi cu zilele libere sunt cei din Belarus si cei din Germania, in aceste state angajatii beneficiind de cate 9 zile de sarbatori legale pe an.

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora