Transporturile aeriene își vor reveni abia în 2025

In Stiri de afaceri de ultima ora

Momentul în care va avea loc o revenire completă volumelor de pasageri în Europa a fost amânat pentru 2025, în loc de 2024, a anunţat marţi ACI Europe, o organizaţie care reprezintă 500 de aeroporturi din 46 de ţări europene, şi care şi-a revizuit estimările anterioare optimiste cu privire la revenirea industriei din pandemie, transmite Reuters.

Anunţul venit de la ACI Europe prefigurează o prognoză prudentă, în care elementele negative le depăşesc pe cele pozitive, în condiţiile în care Europa este îngrijorată de spectrul unei recesiuni şi continuă să se confrunte cu o inflaţie de două cifre precum şi cu consecinţele războiului din Ucraina.

Chiar dacă este posibil ca inflaţia în zona euro să fii atins nivelul de vârf, scăderea va fi una atât de lentă încât va fi nevoie de mai mulţi ani pentru a reveni la nivelul de 2% pe care îl vizează Banca Centrală Europeană.

Anterior, analiştii se aşteptau ca oamenii să continue să călătorească de sărbători, chiar dacă se confruntă cu o majorare a costului vieţii.

Citeste si aceasta stire:  Comerțul cu haine second hand și outlet - nișa etică, eco friendly, din industria fashion

Însă ACI Europe cât şi alte asociaţii subliniază că există în continuare incertitudini, inclusiv o revenire lentă a călătoriilor în interes de afaceri şi noi probleme economice neaşteptate în viitor, iar acestea ar putea afecta sectorul. Un element particular în cazul aeroporturilor îl reprezintă noile taxe pe care le au în vedere guvernele.

“În prezent ne aşteptăm ca revenirea traficului aerian de pasageri să se plafoneze în viitor, iar orizontul de timp a fost amânat pentru 2025, când aeroporturile Europei ar urma să revină, în sfârşit, la nivelul la care erau înainte de lovitura dată de COVID-19”, a declarat directorul general de la ACI Europe, Olivier Jankovec.

“Ne aşteptăm ca mai multe aeroporturi, în special, cele care se bazează preponderent pe turism, să depăşească volumele de pasageri de dinaintea pandemiei încă de anul următor. Însă multe altele nu vor performa la fel de bine şi vor avea nevoie de mai mult timp pentru a-şi reveni”, a adăugat Olivier Jankovec.

Citeste si aceasta stire:  Comisarul european pentru economie anunță recesiunea

La începutul acestei luni şi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat că se aşteaptă la un profit net de 4,7 miliarde de dolari generat de transportatorii aerieni în 2023, când peste patru miliarde de pasageri ar urma să zboare cu avionul. Anterior, IATA preconiza că transportatorii aerieni “ar putea să genereze profituri” în 2023.

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro