Un fost internațional al lui Liverpool îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu

In Stiri din sport de ultima ora

John Barnes, fosta vedetă a lui FC Liverpool şi a selecţionatei Angliei, i-a luat apărarea arbitrului român Sebastian Colţescu, după incidentul cu tentă rasistă care a dus la suspendarea meciului dintre echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, programat marţi seara în Liga Campionilor la fotbal.

Jucătorii celor două formaţii l-au acuzat pe Colţescu că a folosit o un cuvânt rasist la adresa antrenorului secund al grupării din Istanbul, camerunezul Pierre Webo, aflat pe banca tehnică a echipei sale, pe care l-a identificat drept “negru”.

Colţescu i-a cerut în minutul 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru,. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

John Barnes a comentat pe Twitter

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe.

Citeste si aceasta stire:  Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

După discuţii în contradictoriu purtate pe teren cu brigada condusă de Ovidiu Haţegan, fotbaliştii de la PSG şi Başakşehir au plecat cu toţii la vestiare, refuzând apoi să mai revină pe gazon.

Incidentul s-a produs la jumătatea primei reprize a meciului contând pentru Grupa H din Champions League, care se va relua miercuri seara pe Parc des Princes, dar cu o altă brigadă de arbitri, după cum a stabilit UEFA.

John Barnes a comentat incidentul respectiv pe reţelele de socializare, afirmând că arbitrul a comis o greşeală sinceră şi nu a făcut decât să se achite de obligaţia sa de a transmite informaţi centralului.

Atunci când un utilizator de Twitter i-a spus că există numeroase moduri de a identifica pe cineva, fără a se face referire la rasa acestuia, Barnes a replicat: “Dacă ar fi o singură persoană albă într-o cameră sau într-un grup, cum ai putea descrie altfel sigura persoană albă sau neagră dintr-un grup?”

“Demba Ba a spus că dacă ar fi fost alb, nu ai fi spus tipul alb. Însă, dacă ar fi fost cinci antrenori negri şi unul singur alb, ar fi spus ‘cel alb’. Ce altceva ar fi putut sau ar fi trebuit să spună?”, a adăugat fostul fotbalist englez.

Citeste si aceasta stire:  Liverpool, prima echipă calificată în finala UEFA Champions League de la Madrid, după 4-0 cu Barcelona

Un alt utilizator i-a spus apoi lui Barnes că arbitrul trebuia pur şi simplu să solicite numele persoane căreia îi vorbea, însă specialistul în fotbal a rămas pe poziţii, subliniind că datoria arbitrului de rezervă “doar să-l identifice, nu să-i ceară numele”.

You may also read!

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Atacatorul premierului slovac ar putea face parte dintr-o grupare

Initial, s-a acreditat ideea „lupului singuratic” – acei atacatori care actioneaza singuri, fara sa aiba legaturi cu vreo celula

Read More...

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro