Un vaccin experimental contra HIV a dat rezultate pe animale

In Stiri din sanatate de ultima ora

Un vaccin experimental contra HIV, care utilizează tehnologia ARNm, aceeaşi ca în cazul vaccinurilor anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech şi Moderna, a prezentat rezultate promiţătoare în urma studiilor clinice realizate pe animale, conform unei cercetări conduse de un institut naţional din Statele Unite, informează UPI.

“În pofida a aproape patru decenii de eforturi din partea comunităţii de cercetare la nivel mondial, un vaccin eficient pentru prevenirea HIV rămâne un obiectiv evaziv”, a declarat dr. Anthony Fauci, care conduce Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din SUA, unde a fost efectuat noul studiu. “Acest vaccin experimental mARN combină mai multe caracteristici ce pot depăşi deficienţele altor vaccinuri experimentale HIV şi reprezintă astfel o abordare promiţătoare”, a adăugat într-un comunicat Fauci, coautor al studiului.

Un expert în boli infecţioase care nu a participat la cercetare s-a arătat la fel de optimist. “Aceste rezultate sunt promiţătoare”, a spus dr. Amesh Adalja, cercetător la Centrul Johns Hopkins din Baltimore. După părerea sa, strategiile bazate pe ARNm vor avea “mai multe utilizări în afara COVID-19, unde şi-au făcut debutul clinic. Un vaccin HIV a fost evaziv, însă, studiul aduce o dovadă a conceptului în cazul unui animal, conform căreia ar putea fi posibilă utilizarea acestei tehnologii”.

Citeste si aceasta stire:  Un vaccin contra variolei maimuței a primit autorizație

În studiul NIAID, experimentele pe şoareci şi maimuţe rhesus au demonstrat că vaccinul a declanşat răspunsuri imune la nivel celular şi anticorpi împotriva unui virus asemănător HIV.

La maimuţe, exemplarele care au primit un vaccin primar urmat de mai multe rapeluri pe parcursul unui an au prezentat un risc de infecţie cu 79% mai mic pe expunere la virusul imunodeficienţei umane-simiene (SHIV) – un virus asemănător cu HIV uman utilizat de obicei în studiile pe primate – comparativ cu maimuţele nevaccinate.

Studiul a fost publicat pe 9 decembrie în jurnalul Nature Medicine.

SHIV a fost utilizat în cercetare deoarece primatele non-umane nu sunt susceptibile la contractarea HIV-1, virusul care infectează oamenii, au explicat cercetătorii.

Vaccinul conţine instrucţiuni ARNm pentru producerea a două proteine esenţiale în cazul HIV, Env şi Gag. Celulele musculare folosesc proteinele pentru a produce particule asemănătoare virusului (VLP) cu numeroase copii ale Env pe suprafaţa lor, care apoi declanşează un răspuns imun, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Citeste si aceasta stire:  Primul caz de variolă a maimuței depistat în România

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro