Care sunt cele mai frecvente afecțiuni de care suferă bătrânii și ce tratamente există

In Stiri din sanatate de ultima ora
dgfg

Persoanele în vârstă se confruntă cu diverse probleme de sănătate, din cauză că organismul lor nu mai are aceeași capacitate de apărare ca în perioada tinereții sau a maturității. Procesul de îmbătrânire aduce cu sine afecțiuni cu grade diferite de periculozitate, de aceea trebuie cunoscute și tratate bolile specifice seniorilor, ca aceștia să se bucure cât mai mult de o viață normală, alături de cei dragi.

Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni de care suferă bătrânii și ce tratamente există:

Depresie

Această afecțiune este frecventă la bătrânețe, pentru că vârsta a treia presupune modificări ireversibile ale stării fizice și de sănătate, care sunt dificil de constatat și de suportat. Boala se manifestă diferit de la un pacient la altul, dar simptomul comun este o stare cronică de tristețe, care trebuie să fie observată din timp de cei din jur și să fie tratată cu medicamente antidepresive, dar și cu sprijin emoțional și psihologic din partea familiei și a celor apropiați.

Demență

Reprezintă cea răspândită afecțiune neurologică la persoanele vârstnice, care, din păcate, își pierd treptat abilitățile cognitive. Cea mai cunoscută formă de demență este cea care prezintă simptome Alzheimer, și care necesită îngrijire permanentă de specialitate, în instituții dedicate, de tip cămin de bătrâni. Terapia medicamentoasă se administrează doar în stadiile incipiente, pe măsură ce boala avansează trebuie să fie asigurată o monitorizare a comportamentului pacientului și să fie ajutat să mențină un nivel demn al existenței sale cotidiene.

Citeste si aceasta stire:  In Israel, pasapoartele COVID expira la 6 luni de la a doua doza

Boală coronariană

Este o afecțiune din categoria bolilor cardiovasculare care se manifestă prin îngustarea sau blocarea arterelor ce conduc sângele la inimă. Dacă obstrucția se produce rapid poate să cauzeze un infarct, și există pericolul de deces.

Tratamentul constă în medicamente precum nitroglicerină, betablocante sau vasodilatatoare iar în situații mai grave se poate impune și tratament endovascular sau chiar o intervenție chirurgicală de tip bypass coronarian.

Parkinson

Această afecțiune a sistemului nervos apare destul de frecvent la persoanele în vârstă și se manifestă prin tremurat necontrolat și probleme de menținere a echilibrului, la care se adaugă uneori și o anume lentoare, dificultate în deplasare și în mișcări.

Se administrează tratament medicamentos, se realizează stimularea creierului cu ajutorul electrozilor și se recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos, care presupune exerciții fizice, odihnă, dietă.

Diabet zaharat de tip 2

Această afecțiune este determinată de incapacitatea organismului să utilizeze în mod adecvat insulina pe care o produce pancreasul. De cele mai multe ori este cauzat de factori precum obezitate, sedentarism sau stil de viață deficitar.

Citeste si aceasta stire:  48 de sud-coreeni au murit dupa vaccinul antigripal

Bolnavii de diabet zaharat de tip 2 nu se pot vindeca complet, dar pot să țină boala sub control prin tratament medicamentos de tip antidiabetic, dietă strictă și activitate fizică regulată.

Cancer

Diferite tipuri de cancer afectează persoanele în vârstă, dintre care cele mai frecvente sunt cancerul de sân, cel de prostată, de piele, colon și cel pulmonar. Este vorba despre o afecțiune complexă, care necesită scheme complicate de tratament și o monitorizarea atentă a stării fizice și psihice a bolnavilor.

Principalele obiective ale tratamentului oncologic sunt vindecarea bolii şi prelungirea duratei de viaţă a pacientului, precum şi încercarea de a asigura o îmbunătăţire a calităţii vieţii. Eficienţa tratamentului variază de la un pacient la altul și depinde de modul corect de administrare a schemei prescrise, de detectarea timpurie a tumorii, de diagnosticarea riguroasă şi de respectarea cu strictețe a standardelor de îngrijire.

Trebuie avut în vedere că, oricare ar fi afecțiunea sau afecțiunile de care suferă persoana vârstnică, aceasta trebuie să primească cea mai bună îngrijire și să beneficieze de tot sprijinul medical, social și emoțional de care are nevoie.

Citeste si aceasta stire:  Franța recomandă ca vaccinul anti-Covid să devină obligatoriu

Bătrânețea este o etapă complexă a vieții, de aceea trebuie să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri petrec anii senectuții într-o stare de sănătate pe cât de bună posibil, înconjurați de empatie, recunoștință, respect și dragoste din partea celor din jur: personal medical, familie, prieteni și cunoștințe.

You may also read!

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 "nu unul, nu doi", ci

Read More...

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu

Read More...

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora