Investitori straini in zona centrala a tarii, se scumpesc apartamentele in Brasov

In Stiri de afaceri de ultima ora
apartamente brasov imobiliare

Un articol postat pe Wall Street Journal vorbeste despre piata imobiliara din Transilvania, prezentand centrul tarii drept una dintre cele mai atractive zone pentru investitii imobiliare de pe intreg teritoriul Romaniei. Brasovul, aflat in imediata apropiere unor obiective turistice de exceptie si maxim interes pentru vizitatorii de peste hotare se afla intr-o pozitie clar favorizata, in mod special prin evenimente precum deschiderea noului aeroport si finalizarea autostrazii din aceasta zona.

Transilvania, zona preferata de strainii care investesc in imobiliare

Strainii care investesc in imobiliare, fie in scop personal, sub forma achizitionarii unor case de vacanta, fie in scop de afaceri, par tot mai atrasi de zona din interiorul arcului carpatic, o zona cu un imens potential turistic si cultural. Aceasta regiune istorica cu peste 7 milioane de locuitori prezinta una dintre pietele imobiliare cele mai atractive pentru investitorii straini iar unul dintre centrele clare de interes este castelul Bran si Brasovul, capitala istorica a acestei superbe zone.

Citeste si aceasta stire:  Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

Castelul Bran in sine este listat ca una dintre cele mai scumpe proprietati imobiliare din tara, estimat la 55 de milioane de euro, desi proprietarii actuali, familia Habsburg nu si-au exprimat in nici un fel interesul de a vinde. Se mizeaza insa pe valorificarea potentialul turistic al acestei zone si a mitului lui Dracula pentru care Romania este cunoscuta peste hotare cu scopul de a atrage investitori straini.

Monumentele istorice din zona Brasovului si alte parti centrale ale tarii sunt in momentul actual in crestere in ceea ce priveste valoare pe piata imobiliara, case din secolul 19 din acest zone ajungand pana la preturile de 2 milioane de euro. In acelasi timp, proprietatile imobiliare noi din imediata apropiere a unor astfel de cladiri monument istoric sunt direct influentate ca pret si nivel de interes pe care il genereaza. Din acest motiv multi jucatori de top de pe piata imobiliara cauta sa construiasca ansambluri rezidentiale noi in zone din imediata apropiere a unor monumente istorice de mare impact.

Citeste si aceasta stire:  10 idei care modelează viitorul afacerilor, prezentate la Zilele Biz, festivalul de business al României

Listele de anunturi imobiliare Brasov sustin acest trend aratand o crestere usoara dar sustinuta a preturilor la apartamente noi din oras si din imprejurimi.

Preturile la imobiliare noi in Brasov urmeaza un trend ascendent

Pe fundalul acestui interes din ce in ce mai puternic pentru zonele centrale ale Romaniei, cu precadere arcul interior al Carpatilor, proprietatile din Brasov au inceput sa inregistreze un usor dar sustinut trend ascendent. Este vorba in principal de proprietatile imobiliare noi care s-au scumpit cu peste 3% de la an la an fata de scumpirea de aproximativ 1.3% procente a proprietatilor vechi. Astfel, apartamentele noi din Brasov sunt cotate in momentul actual pe listele de anunturi imobiliare la un pret mediu de 1223 euro pe metru patrat, iar proprietatile din imobile vechi la pretul de 1163 euro pe metru patrat.

Este in crestere si interesul pentru proprietatile de tip casa si gradina, acestea fiind cel mai adesea achizitionate cu scopul de a fi transformate in case de vacanta sau introduse in circuitul agro turistic. Pe langa cumparatorii particulari, exista un interes sporit si din partea jucatorilor de pe piata imobiliara dar si a investitorilor straini. Turismul in zona Brasov urmeaza sa cunoasca o perioada infloritoare iar multi dintre expertii de pe piata imobiliare considera ca se vor face o seriei de investitii strategice in perioada imediat urmatoare.

Citeste si aceasta stire:  Pretul orezului a urcat la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora