Pompe de căldură – ce înseamnă și cum funcționează

In Stiri de ultima ora din lifestyle
A3. Viessman@newsin.ro@pompe de caldura viessmann (1)

Dacă ți-am spune că toată energia de care ai nevoie pentru a încălzi întreaga locuință o poți găsi chiar afară, în natură, poate că o să te gândești dacă nu cumva exagerăm. Chiar dacă sună imposibil, trebuie să știi că datorită noilor tehnologii acest lucru este posibil, ba mai mult, utilizând astfel de soluții, costul facturilor va fi redus considerabil.

Pompele de căldură sunt concepute astfel încât să aibă dublă facilitate: pot furniza căldură în sezonul rece și aer rece pe timp de vară. Considerate surse de energie prietenoase cu mediul, acestea absorb 75% din energia termică din atmosferă și doar 25% din electricitate. Sună bine, nu? Unde mai pui că există o mulțime de furnizori care te pot îndruma atât în procesul de achiziție, cât și în montajul și întreținerea modelului potrivit dorințelor tale. De exemplu, poți opta pentru pompe de caldura Viessmann – o alegere perfectă atunci când vine vorba de economisirea costurilor cu încălzirea.

Citeste si aceasta stire:  Canapele, comode, măsuţe TV - cum le integrezi într-un living modern

Și totuși…cum funcționează

Înainte de a-ți spune și care sunt costurile acestei investiții, trebuie să știi cum funcționează, iar principiul e foarte ușor de înțeles. Sistemul instalat chiar în casa ta va extrage căldura, dar și umezeala din aerul exterior și cu ajutorul unui compresor special, aerul este încălzit la o temperatură suficient de ridicată, astfel încât să-și ofere confortul dorit pe timp de iarnă. Circuitul se inversează vara când prioritar este procesul de răcire.

A3. Viessman@newsin.ro@pompe de caldura viessmann (2)

Costuri și avantaje

Dacă ar fi să vorbim despre avantaje, ar trebui să iei un pix, o foaie și să notezi. Există o listă cu numeroase beneficii, printre care:

  • Căldura este preluată din surse inepuizabile de energie din exterior;
  • Pompele pot produce atât aer cald, cât și aer rece;
  • Prețul facturilor va fi redus considerabil;
  • Durata de viață garantată de un montaj corect și un echipament de calitate este de 25 – 30 de ani;
  • Funcționează excelent chiar și la temperaturi extreme;
  • Aerul rece sau cald este distribuit în mod uniform în încăpere;
  • Utilizare simplă și confortabilă.
Citeste si aceasta stire:  Cele mai bune metode de a găsi reduceri la cumpărăturile online

La toate aceste avantaje se poate adăuga și un cost redus cu instalarea sistemului, un cost ce poate fi comparat chiar și cu instalarea unui sistem de aer condiționat. Singura cheltuială substanțială este achiziția echipamentelor, dar această sumă va fi amortizată în timp. În plus, dacă ar fi să ne gândim la o casă de locuit, e important să știi că valoarea energetică a acesteia va crește odată cu montarea unui sistem ce folosește surse regenerabile. Gândește-te doar că locuința ta va deveni mult mai atractivă pentru un potențial cumpărător, în cazul în care peste ani și ani te gândești să te muți în altă zonă a orașului. La fel de atractivă poate fi și pentru chiriași.

Așadar, o astfel de investiție poate părea destul de costisitoare la început, dar prețul total se va amortiza în timp, reducând considerabil bugetul destinat facturilor de utilități. Unde mai pui că o astfel de alegere este prietenoasă cu mediul. Am putea spune că întregul concept are la bază principiul win-win: câștigi și tu, câștigă și mediul înconjurător.

Citeste si aceasta stire:  Aspecte esential de avut in vedere pentru ca examenul auto sa fie o reusita. Sfaturi de la specialisti

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora