Pompe de căldură – ce înseamnă și cum funcționează

In Stiri de ultima ora din lifestyle
A3. Viessman@newsin.ro@pompe de caldura viessmann (1)

Dacă ți-am spune că toată energia de care ai nevoie pentru a încălzi întreaga locuință o poți găsi chiar afară, în natură, poate că o să te gândești dacă nu cumva exagerăm. Chiar dacă sună imposibil, trebuie să știi că datorită noilor tehnologii acest lucru este posibil, ba mai mult, utilizând astfel de soluții, costul facturilor va fi redus considerabil.

Pompele de căldură sunt concepute astfel încât să aibă dublă facilitate: pot furniza căldură în sezonul rece și aer rece pe timp de vară. Considerate surse de energie prietenoase cu mediul, acestea absorb 75% din energia termică din atmosferă și doar 25% din electricitate. Sună bine, nu? Unde mai pui că există o mulțime de furnizori care te pot îndruma atât în procesul de achiziție, cât și în montajul și întreținerea modelului potrivit dorințelor tale. De exemplu, poți opta pentru pompe de caldura Viessmann – o alegere perfectă atunci când vine vorba de economisirea costurilor cu încălzirea.

Citeste si aceasta stire:  7 motive pentru care coșurile cadou de Crăciun sunt super cadouri

Și totuși…cum funcționează

Înainte de a-ți spune și care sunt costurile acestei investiții, trebuie să știi cum funcționează, iar principiul e foarte ușor de înțeles. Sistemul instalat chiar în casa ta va extrage căldura, dar și umezeala din aerul exterior și cu ajutorul unui compresor special, aerul este încălzit la o temperatură suficient de ridicată, astfel încât să-și ofere confortul dorit pe timp de iarnă. Circuitul se inversează vara când prioritar este procesul de răcire.

A3. Viessman@newsin.ro@pompe de caldura viessmann (2)

Costuri și avantaje

Dacă ar fi să vorbim despre avantaje, ar trebui să iei un pix, o foaie și să notezi. Există o listă cu numeroase beneficii, printre care:

  • Căldura este preluată din surse inepuizabile de energie din exterior;
  • Pompele pot produce atât aer cald, cât și aer rece;
  • Prețul facturilor va fi redus considerabil;
  • Durata de viață garantată de un montaj corect și un echipament de calitate este de 25 – 30 de ani;
  • Funcționează excelent chiar și la temperaturi extreme;
  • Aerul rece sau cald este distribuit în mod uniform în încăpere;
  • Utilizare simplă și confortabilă.
Citeste si aceasta stire:  Top 5 aspecte care fac diferenta intre o saltea buna si una de calitate indoielnica

La toate aceste avantaje se poate adăuga și un cost redus cu instalarea sistemului, un cost ce poate fi comparat chiar și cu instalarea unui sistem de aer condiționat. Singura cheltuială substanțială este achiziția echipamentelor, dar această sumă va fi amortizată în timp. În plus, dacă ar fi să ne gândim la o casă de locuit, e important să știi că valoarea energetică a acesteia va crește odată cu montarea unui sistem ce folosește surse regenerabile. Gândește-te doar că locuința ta va deveni mult mai atractivă pentru un potențial cumpărător, în cazul în care peste ani și ani te gândești să te muți în altă zonă a orașului. La fel de atractivă poate fi și pentru chiriași.

Așadar, o astfel de investiție poate părea destul de costisitoare la început, dar prețul total se va amortiza în timp, reducând considerabil bugetul destinat facturilor de utilități. Unde mai pui că o astfel de alegere este prietenoasă cu mediul. Am putea spune că întregul concept are la bază principiul win-win: câștigi și tu, câștigă și mediul înconjurător.

Citeste si aceasta stire:  Trupa Bon Jovi va concerta anul viitor la Bucuresti

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro